Mikael

Det börjar närma sig med stormsteg och det är dags att ta reda på hur mycket vi behöver spara ihop till för att ha råd med en vettig barnvagn. Men vart ska man börja, det är ju lika många vagnmodeller som det finns bilmodeller. Hade dock fått tipset att åka in till babyringen i Malmö för att det har rätt stort utbud och lätt att prova olika modeller.  Men att komma till ett ställe med stort utbud gjorde inte saken lättare nu fanns det ju ännu mer att välja mellan. Vi fick dock tag på en försäljare där som var helt fantastisk, han gick igenom vagnmodell efter vagnmodell. Ställde massor av bra frågor att fundera över, samt gav massor av tips. Det mest fantastiska var att under hela denna ”utbildning” försökte han inte sälja en enda gång. Helt fantastisk service och kan med gott hjärta rekommendera dem.

Hannah

Jag börjar bli mer och mer stressad över att vi ska ha alla viktiga saker när knatten väl kommer. Jag hoppas verkligen att den håller sig inne till den 11:e november och inte bestämmer sig för att komma ut tidigare. Fast jag har inte velat köpa och fixa saker tidigare ändå eftersom det har känts konstigt innan. Men nu måste vi börja om vi ska hinna fixa allt.

En av de saker vi kommer att behöva är en vagn, så vi bestämde oss för att åka ut till en barnbutik och titta på vad som finns. Och jisses vad det finns grejer! Vem hade kunnat ana att det fanns så mycket att lära sig om barnvagnar? Som tur var hittade vi en supertrevlig försäljare som visade oss grunderna i barnvagnskunskap. Det viktigaste för oss att tänka på är att det ska vara lätt för oss att bära upp knatten till andra våningen med hjälp av tex en mjuklift och att vagnen ska få plats i bilen och alltså ta liten plats ihopfälld. Dessutom är det rätt så bra om den är lättkörd, så svänghjul fram är nog det vi ska köra på. Men vi får väl se vad det blir. Det är ju inte direkt billigt att köpa en ny vagn, praktiskt taget alla vagnar hamnade på runt 7 000 kr oavsett modell. Så det blir kanske begagnat.

Det intressanta är att sittdelen ingick i alla modeller. Inte liggdelen. Det betyder alltså att du måste köpa till liggdelen. För mig hade det varit logiskt att liggdelen ingick och sen köpte man till sittdelen eftersom det är ju liggdelen som används först. Dessutom hade man i så fall inte behövt lägga ut lika mycket pengar på en gång utan hade i så fall kunnat sparat ihop till sittdelen lite senare. Men jag gissar att tillverkarna tjänar mer på att göra så här. :/