Mikael

Jaha, så var det då dags för att försöka reda ut hur föräldrarförsäkringen fungerar, speciellt för egenföretagare. Försöka säger jag för att vi har hört att det inte ska vara det lättaste, försäkringskassan ska visst inte vara så duktiga på att reda ut begreppen på ett vettigt sätt.  Tråkigt nog så fick man sina farhågor bekräftade, deras webbsida var rena cirkusen. Så jakten på kunskap fortsätter.

Hannah

Herregud! Jag blir uppgiven av att bara gå in på försäkringskassans hemsida. Ju mer jag lär mig om föräldraförsäkringen, desto mer frågor får jag. De verkar medvetet ha gjort det så svårt som möjligt att både kontakta dem och att ansöka om pengar. Kan det kanske vara så att de anser att man är redo att bli förälder om man lyckas ta sig igenom systemet och få föräldrapenning? Nu har jag (hoppas jag) lämnat in alla papper från barnmorskan och jobbet, påskrivna och klara. Så nu borde det väl bara vara att ansöka om ersättning? Fortsättning följer …

Information

Om du känner dig sugen på att själv ta en titt på försäkringskassans webb kan du klicka dig vidare till www.forsakringskassan.se. Lycka till!