I helgen så var det dags för Lundakarnevalen, något som endast återkommer vart fjärde år. Hela Lund fylls med glada och festsugna människor. Lundagård spärras av och byggs om till karnevalsområde. Massor av olika aktiviteter anordnas av studenter. På fredagen så gick familjen (nästan hela familjen, Lina är fortfarande i Australien, hej hej Lina) på kabaré och det bjöds på en hel del skratt. Efter det gick vi en runda på området och en sak som var ny för denna gång var att det inte fanns något tivoli på området. Man hade byggt egna tombolastånd och hittat på egna ”tävlingar” vilket jag tyckte passade in betydligt bättre än tivolit.

På lördagen så var det dags för karnevalståg och det var galet mycket folk. Som vanligt så hade studenterna varit riktigt kreativa och kommit på saker som ”Tåget står still för att det ligger aska på spåret”. Det är riktigt roligt att se så mycket glada människor, det fyller en med glädje. Solen värmde på ordentligt (otroligt nog för det hade varit mulet i en vecka) och suget efter att få svalka sig med en kall öl var inte långt borta. Som tur var så bjud Hans på en kall öl (vi träffade Hannahs föräldrar). Vi beslutade att gå till stadsparken och njuta lite och på vägen dit stötte vi på massor av folk med gigantiska limpor bröd. Vi frågade ett gäng som sa att någon butik delade ut dem gratis på klostergatan. Det såg riktigt gott ut och vi satte genast av mot Klostergatan. Dock så var bröden slut när vi kom fram men vi tog en tur in om Grand Deli och köpte deras valnötsbröd och en burk pesto. Väl i parken så slog vi oss ner på gräset där vi njöt av öl, bröd, pesto, solen och Livet. Fantastiskt.

På kvällen så slöt vi upp med Mamma och Pappa och gick på karnevalsspexet i Af-borgen. Det bjöds på en del skratt där också men vi var rätt överens om att det inte höll så hög standard som ett spex kan göra.  Kanske inte så konstigt när de kör 7 shower varje dag 3 dagar i rad. Sedan så gick jag (Mike), Alexandra och Hannah och satte oss vid fontänen framför stora scenen och lyssnade på Simone moreno.

Vi hade riktigt kul på Lundakarnevalen, Tack för i denna gången.

Kolla in lite bilder från Lundakarnevalen.