Röjnerts kuriosa

Allt och lite till

Nya Zeeland!

Här kommer highlightsen från Nya Zeeland:

  • Jordbävning – Vi åkte från Christchurch dagen innan. En av tjejerna i vårt rum berätta på morgonen att hon hade vaknat av att det kändes som att hela sängen skaka. Vi skratta åt henne tills vi hörde på nyheterna om jordbävningen.
  • Ölprovning – Mitt i ingenstans, mellan Wellington och Napier, stanna bussen vid ett Tui bryggeri. De kosta 2 NZD för tre pints och vi hade 45min på oss att dricka det. När vi hoppar på bussen igen ber chauffören oss att meddela i god tid om vi behöver en toalett.
  • Bay of Islands & Cape Reinga – Från Auckland åkte vi norrut och bodde i Paihia, ett jätte mysigt ställe som verkar vara poppis under sommaren. Därifrån gjorde vi en dagstur till Nya Zeelands nordligaste punkt, Cape Reinga. Där plantera vi en blomma till Pappa som vi köpte av den inhemska befolkningen. Vi körde längst 90 mile beach och testa sandboarding, jag vann och fick ett jätte stort snäckskal som chauffören hitta på 90 mile beach.
  • Glaciärvandring – I Franz Josef deltog vi i en 6 timmar lång vandring på glaciären. Det regnade konstant och trots att vi hade lånat utrustning så var vi genomblöta. Guiden såg till att vi inte stanna mer än fem minuter i taget, vilket gjorde att man aldrig frös. Vi såg laviner och tryckte oss genom smala springor mellan isen.
  • Hostel med gratisgrejer – Favoriten var nog Paradiso i Nelson.
  • Nomads & Queenstown – Sist men absolut inte minst så har vi Queenstown. Inte nog med att det är ett sjukt vackert ställe med underbara vyer (läs views), där ligger också de absolut bästa hostlet i Nya Zeeland. På Nomads bodde de så himla mycket underbara människor, förstår verkligen att många stannar där en längre tid.
« »

© 2020 Röjnerts kuriosa. Tema av Anders Norén.