Mikael

Wohoo nu är det dags att se om det verkligen är på riktigt lr Hannah bara har massa gaser lagrade lr vad det nu kan vara.

Så fort bilden på skärmen dyker upp så blev man lite chokad, det är verkligen en lite människa där inne. Där i magen finns en människokropp i miniatyr. Man kan se allt huvud, tår, fingrar ja hela köret. nästan iaf Otroligt imponerande och fascinerande att se.

Började bra med att knatten låg och gäspade i fem minuter. Gott tänkte jag kommer bli en trött rackare. Samma tankar hade barnmorskan som sa att det skulle bli lätt att mäta det här barnet. Ha, hon hann mäta huvudet sedan började knatten slå volter och det blev svårare och svårare för henne att få mätvärdena hon var ute efter. Vi fick reda på att det var barn som vårt som gjorde att de blev försenade. ADHD redan i magen, det bådar ju gott.

Hannah

Så spännande! Äntligen ska vi få se vår bebis! Även fast jag har fått känna av graviditeten ”på riktigt” med illamåendet och vet att det är en liten krabat inne i magen, så har det ändå varit lite overkligt.

Barnmorskan börjar köra med apparaten och trycker riktigt hårt på magen för att komma åt från olika håll. Från början sover knatten och hon kan i lugn och ro ta det första mätningarna. Men eftersom hon trycker och har sig, så vaknar knatten och börjar utföra cirkuskonster i magen. Varje gång barnmorskan ska göra en mätning, slänger knatten upp en arm eller vänder plötsligt på sig. Hon blir mer och mer stressad och till slut känns det som att hon ger upp med ett ”det blir nog bra så”. Men allt var normalt och förlossningsdatumet blev flyttat från den 8 november till den 11 november. Så förhoppningsvis är knatten punktlig och anländer 11.11.11! =) Tyvärr hann vi inte fråga om det var en pojke eller flicka i magen och det kändes inte som att det var läge när barnmorskan febrilt försökte filma hjärtat.

Information

”Ultraljud är en undersökningsmetod som bland annat används för att beräkna datum för förlossningen, för att se om det finns fler än ett foster och för att upptäcka eventuella missbildningar hos barnet. Ultraljudsundersökningen brukar göras i den 17:e till den 20:e graviditetsveckan.” – Källa: Vårdguiden