Röjnerts kuriosa

Allt och lite till

Väljer bilen framför bussen?

Jag har inte tagit tag i de här med att köra bil än men igår fick jag mig en tankeställare. Kollektivtrafiken här i Australien är enligt mig inte den bästa. Igår skulle vi ta bussen till ett köpcenter som heter DFO (Direct Factory Outlets) och hade varit duktiga och kollat upp vilka bussar, var vi skulle byta och vad hållplatserna heter. Men för det första så räcker det inte att veta vilken väg busshållplatsen ligger på utan du måste även ha koll på vilken av de hundratals stoppen som det är. Så om de är en väldigt lång gata kan du få gå en bra bit innan du kommer till rätt stop. Sedan räcker det inte heller att veta vilken hållplats du ska av på, för när du väl är på bussen så står det ingenstans vad nästa stop heter. Hur har dom tänkt egentligen? Ska behöva informera busschauffören om vilken hållplats man ska va på? Men tänkt då om de är många som inte har koll på vart dom ska av, jobbigt för chauffören att hålla reda på allt. Tycker det hade varit sjukt mycket lättare om dom ropa upp, eller liknande, vilken hållplats man är på. Annars blir det som igår kväll när vi hade varit ute, jag missar min hållplats. Sån tur va hade jag ganska bra koll på området jag hamna i så jag hitta hem. Jag kan förstå varför så många (läs alla) väljer bilen framför bussen här i Australien och vissa har aldrig ens åkt buss (läs Brett). Jo hade blivit glad om jag börjar köra bil och kanske hade de underlättat för mig också!

Kram!

« »

© 2019 Röjnerts kuriosa. Tema av Anders Norén.